SSD nedir ne işe yarar avantajları nelerdir ?

ssd,katı hal sürücüsü,arasındaki fark,harddisk,hdd,ne işe yarar

SSD nedir,ne işe yarar,avantajları nelerdir ?

Geleneksel bir sabit sürücünün (HDD) birkaç bileşeni vardır. HDD(harddisk) bileşenlerinde verileri depolayan manyetik kaplamalı metal bir disk ve sürücüdeki bilgileri bulup kaydeden bir okuma / yazma kolu vardır. Bu, bir bilgisayar için eski teknolojidir.Özellikle endüstrinin ne kadar hızlı ilerlediğini düşündüğünüzde bu durum göz ardı edilmemelidir. 

Bununla birlikte, 1956'da 3,75 Mb bellek elde etmek için kullanılan 24 ”çapında sabit sürücüler vardı.Günümüzde 3,5 inçlik sabit sürücü harddiskler standarttır ve 10 TB'ye kadar ulaşabilir, bu sürücünün kompakt boyutu, bilgisayar üreticilerinin daha da fazla işleme ve depolama özelliğine sahip daha şık ve daha hızlı bilgisayarlar oluşturmasına olanak tanır.

Şimdi, neden herkesin bildiği ve sevdiği sabit diskten farklı bir şeye ihtiyaç duyulsun? Her şeyden önce sabit sürücünün birkaç kusuru vardır.Bunlardan bazıları, güç tüketiminin fazla oluşu, okuma / yazma kolunun olması ve bir manyetik alana sığdırabileceğiniz veri miktarı ile sınırlı olmasıdır.Buna ek olarak, bilgilerin aşırı derecede tıkanarak tüm bilgisayarın bir kullanıcının istediğinden daha yavaş çalışmasına neden olabilir.Son olarak, hareketli parçaları nedeniyle, bilgisayar düşerse, HDD'nin kolu veya diski hasar görebilir.

Böylelikle bu durumlara bakılarak SSD icat edildi. Katı Hal Sürücüsü, en yeni sabit sürücü teknolojisidir. Adından da anlaşılacağı gibi, sürücü tek parçadır.Hareketli parçası yoktur!Veriler, flash bellek yongalarında saklanır.Bu, bir flash sürücünün yapısına çok benzer. En iyi yanı, verileri güç olmadan saklayabilmesidir. Bilgisayarınızı HDD'den SSD'ye geçirmenin, donanımınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en iyi yükseltme olduğu söylenebilir. Ama şimdi bilgisayarınızda hiçbir sorun yokken parayı neden harcayasınız?

İşte Nedeni:

Bir SSD dayanıklıdır:
Hareketli parça olmadığından, bir SSD'deki bileşenlere zarar verme olasılığı büyük ölçüde azalır. Ayrıca, kırılmalarını son derece zorlaştıran tek bir katı parçadan oluşurlar. Bilgisayarınızı düşürürseniz, SSD'nizin hasar görme ihtimali HDD'nizden çok daha azdır.

Bir SSD son derece hızlıdır:
SSD'ler, bir HDD ile dakikalara kıyasla, bilgisayarları saniyeler içinde başlatır. Ayrıca uygulamaları çok daha hızlı başlatabilir ve çalıştırabilirler. Bir bütün olarak, SSD'ler önemli ölçüde daha hızlıdır. Bilgileri bulması ve ardından sisteme geri döndürmesi gereken bir okuma / yazma kolu yoktur.

Parçalanma yoktur: 

Parçalanma, bir sabit sürücüde depolanan verilerin sabit sürücü disk tablasının etrafına dağılmasıdır. Bu genellikle daha büyük dosyalar için yer olmaması nedeniyle oluşur. SSD'lerde bu gerçekleşmez. SSD fiziksel olarak hiçbir şey okumadığından, bir dosyanın saklanabileceği veya bulunabileceği tek bir konum yoktur. Bu, SSD'yi daha hızlı hale getirir ve bilgilerin kırılmasını veya kaybolmasını önler.

Bir SSD çok fazla gürültü yapmaz:
Yine, hareketli parça olmadığından, bir SSD'nin gürültü yapmak için yapabileceği hiçbir şey yoktur.

Bir SSD uzun bir süre dayanır:

Bir SSD'nin uzun ömürlülüğü olağanüstüdür. Herhangi bir HDD'den daha yavaş aşınırlar. Teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken, fren yapan birini değiştirmeden önce SSD'nizi sadece zamana ayak uydurmak için yükseltmeniz gerekir.

Hem SSD'lerin hem de HDD'lerin ayrı ayrı avantajları vardır, ancak SSD'ler buradaki avantajları nedeniyle pastadaki büyük payı alır. Gelişmiş yeteneklerle bir SSD, bilgisayarınızı katlayarak geliştirebilir. SSD'ler herkes için mükemmeldir ve optimum performans için sabit sürücülerle birlikte kullanılabilir. Bilgisayarınızı yükseltmeyi düşünüyorsanız, bir SSD'ye yükseltmek, donanımınız için yaptığınız en iyi yükseltme olabilir.

Yorum Yap


2 Yorum

TY

Louise Armero

September 23, 2012 at 12:00 am

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.

CEVAP:

TY

Teknova Yazılım

September 23, 2012 at 12:00 am

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.