SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Web siteleriniz için seo çalışması şu aşamaları uygulayarak gerçekleşir:
1. Doğru ve Özgün İçerik üretimi
2. Site içi SEO (Başlık, URL seçimi, meta etiketlerin kontrolü)
3. Teknik SEO (site hızı, mobil uyumluluk gibi yazılımsal desteğin hazırlanması)
4. Yerel SEO (bölgesel ve konum olarak anahtar kelime ve içeriklerin belirlenmesi)
5. Site dışı SEO (reklamlar, backlink, sms, sosyal medya gibi sitenizi destekleyici çalışmalar)
6. Negatif SEO (özgünlük kontrolü, backlink kontrolü, site hızı kontrolü gibi sıralamayı önemseyen çalışmalar)
1. İçerik Üretimi
Web sitenizde seo çalışmalarını uygulamak için öncelikle doğru ve özgün içerik yazmanız gerekmektedir.İçeriklerin özgün olduğunu kontrol edilmesi okuyucunun istediklerini verebilmek gerekir.Kaliteli içerik üretmeden arama motorunda sıralamada hiçbir şekilde yer alamazsınız.
2. Site İçi SEO
Site içi SEO, internet siteninz için detaylı ve kapsamlı seo çalışmaların bütününün oluşturur.Sayfa açıklaması url seçimi sayfa başlığı gibi kavramların site içi seo çalışmasına bağlı olduğunu düşünülerek uygulanması ve incelenmesi gerekir.
3. Teknik SEO
Teknik SEO, internet sitenizin sayfa açılış hızını düşürdüğünüz mobil uyumluluğa sahip olduğunu test ettiğiniz bir alandır.Bu bölümde kullanıcı deneyimi çok önemlidir.Sitenizin hedef kitlenizi uzun süre sitede tutmanın yolu teknik seo uygulamaktan geçer.
4. Yerel SEO
Yerel SEO kısmında bulunduğunuz ülkedeki sitenize bağlı içerikleri uyarlamanız anlamına gelir.Bu nasıl yapılmalıdır ?Bulunduğunuz ülkede, bölge ve konum olarak anahtar kelime analizini yaparken bu anahtar kelimeleri bölgesel olarakda oluşturmanız gerekir. Bu alanda yaptığınız her şey bölge ve yerel olarak uygulanmalıdır.Dilerseniz internet sitenizin bir işletme olduğu biliniyorsa Google haritalara kaydı yapılabilir müşterilerin sizi rahatça bulabilmesine imkan verebilirsiniz.
5. Site Dışı SEO
SEO çalışmalarında bir diğer aşama site dışı seo çalışmasıdır.Site içi seo çalışmasını doğru şekilde yapıldıktan sonra site dışı seo çalışmalarını da uygulamanız gerekir.Bunun için özellikle Google reklamları vermek,güvenli backlinklerle bağlantı sağlanabilir sosyal medya ve sms yönetimi yapılmalıdır.Site dışında yapacağınız tüm SEO çalışmaları internet sitenizin arama motorlarında ön plana çıkmasına destek verecektir.
6. Negatif SEO
Negatif SEO, internet siteniz için en önemli unsurlardan biridir.Bu kısımda hassasiyet gösterilmezse arama motorlarında ciddi anlamda cezalandırılıp spama düşebilirsiniz.Peki negatif SEO'ya nasıl dikkat edeceksiniz? Şöyle açıklayalım:
İnternet sitenizdeki tüm içeriklerin %100 özgün intihalden geçmiş olmasına özen göstermelisiniz.Bunun için özgün içerik kontrlünü bizler aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda internet sitenizin hızı bu aşamada önemlidir.Web sitenize giden backlinklerin doğru olmasına sektörel olarak kontrolünü sağlanmalıdır.Son olarak Google Search Console hizmetini kullanarak internet sitenizdeki hataları ve uyarıları detaylı şekilde incelemeye çalışın.Google bu sayede internet sitenizi iyileştirmenize imkan verir ve trafiği arttırmanız konusunda destek olur.
2 Yorum
TY
Louise Armero
September 23, 2012 at 12:00 am
Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.
CEVAP:
TY
Teknova Yazılım
September 23, 2012 at 12:00 am
Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.
Yorum Yap